En god vandings løsning – Air ponics

Til de interesserede som eventuelt læser med i denne artikel, og som måske ikke ved hvad Aeroponics er, eller som bare gerne vil vide mere, så kommer her lidt læse guf. 

Aeroponics er selve processen ved at dyrke planter i luft- uden brug af jord eller et aggregeret medium. Air ponics kultur adskiller sig fra både konventionelle hydroponics, og aquaponics anlæg. I modsætning til hydroponics, der bruger en flydende næringsopløsning som et gro medie, og essentielle mineraler for at opretholde plantevækst eller aquaponics, der bruger vand og fiskeaffald, udføres aeroponics uden et gro medie. Det ses undertiden som en type hydroponics, da vand anvendes i aeroponics til at overføre næringsstoffer.

Grundlæggende principper om air ponics

Det grundlæggende princip for aeroponisk dyrkning er at dyrke planter, der er suspenderet i et lukket eller halvt lukket miljø, ved at sprøjte plantens hængende rødder med en forstøvet eller sprøjtet næringsrig vandopløsning. Planternes rødder adskilles af plantestøttestrukturen. Ofte komprimeres lukket celleskum omkring den nedre stamme og indsættes i en åbning i det Air ponics kammer.

Ideelt set holdes miljøet fri for skadedyr og sygdom, men også kun ideelt set da de fleste aeroponiske miljøer ikke er helt lukkede til ydersiden, kan skadedyr og sygdom stadig forårsage en trussel.

Måske er du en af dem der mangler et hus til robotplæneklipper – læs med her!

Kort om Fordelene ved ilt i rodzonen


Oxygen (O2) i rhizosfæren (rodzone) er nødvendig for en sund plantevækst. Da aeroponics udføres i luft kombineret med mikrodråber af vand, kan næsten enhver plante vokse til modenhed i luft med rigelig tilførsel af ilt, vand og næringsstoffer.

Nogle producenter favoriserer aeroponiske systemer i forhold til andre hydroponiske metoder, fordi den øgede beluftning af næringsopløsningen giver mere ilt til planterødder, stimulerer væksten og hjælper med at forhindre patogendannelse. Rengør luftforsyningen oxygen, som er en fremragende renser til planter og det Air ponics miljø. For at naturlig vækst skal forekomme, skal anlægget have uhindret adgang til luft. 

Dette system anbefales til alle der ønsker sig et lækket system, der giver dine planter gode vækst og blomstrings betingelser. Dette er et Fantastisk produkt som giver en meget aggressiv vækst og et godt udbytte. Systemet er til dem som syntes det ville være sjovt at gro med et rigtigt hydroponisk system. Fordelene er en Meget aggressiv vækst og et stort udbytte, samt minimal vegativ stadie. Tak fordi du læste med, jeg håber du blev en smule klogere på aeroponics via denne artikel. 

Indlægs forfatter: fkadmin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *